ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


 

Имате въпроси, свързани с Олимпиадите Кингс? Надяваме се тук да намерите техните отговори! 

 

 

- Първи начин - цялата необходима информация за KINGS Олимпиади може да ви бъде предоставена от учител по английски език/български език/математика/човек и природа във вашето училище. Той трябва да си създаде учителски профил на уебсайта www.kingsolympiad.com и да регистрира учениците за участие в олимпиадата. След това всеки регистриран ученик ще получи уникален код на участника и парола, с които трябва да влезе в системата и да започне да решава задачи за подготовка преди същинския квалификационен кръг.

- Втори начин е да се регистрирате сами в платформата на Кингс. Отидете на страницата на www.kingsolympiad.com, където можете да си създадете личен ученически профил, като кликнете върху полето „Регистрация“. Всички полета в регистрационната форма са задължителни. След като влезете в профила си, ще видите че имате уникален код на участника. Този код ви позволява да решавате задачи от квалификационния кръг на олимпиадата, както и такива за подготовка.

 

Ако сте забравили данните си за вход, използвайте функцията за нулиране на паролата.

 

 

 

Не, получавате само един код на участник и може да го ползвате от момента на регистрацията до завършването си на 12 клас. След като влезете в профила си, ще можете да изберете в кои олимпиади искате да участвате: математика, английски език, български език, човекът и природата или във всички четири олимпиади.

 

 

Да станеш участник в КИНГС  Ученически Олимпиади е изключително лесно и удобно! Квалификационните кръгове по математика, човекът и природата, български и английски език ще се проведат ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН, на място и час, посочени от вашите учители по английски език / математика / български език / човекът и природата/логика/информатика.

Ако не можете да решите теста в училището в определеното от учителя време, ще имате възможност да решите олимпиадата онлайн и сами, в личния си профил, в удобно за вас време и място.

Тестът е достъпен онлайн в периода от 10 Октомври до 23 Октомври 2022г.

 

Финалът на Олимпиадата ще се проведе на платформата www.kingsolympiad.com от 10 Октомври до 23 Октомври 2022г.

 

 

За да осигурим непрекъснатото усъвършенстване на учениците и тестването на способностите им, както и в отговор на ситуацията по света и разпространението на вируса COVID-19, провеждаме финалите на ОЛИМПИАДИТЕ КИНГС през втория срок на 2022 г. в платформата на сайта www.kingsolympiad.com

Финалите на Олимпиадите КИНГС се провеждат във виртуалната ни платформа, за да гарантираме здравето на участниците и да отговорим на нарастващите тенденции за виртуално дистанционно обучение в страната. С дългогодишен опит в проверката на знания, създаването на полезно и интересно съдържание и развиването на мотивацията на учениците, ние насочихме всичките си усилия към създаването на перфектния финал на онлайн олимпиадите.

За да участвате във финала, влезте в личния си ученически профил на уебсайта www.kingsolympiad.com с кода на участника, с който е решен квалификационният кръг на Олимпиадата. Важно условие е и плащането да е успешно завършено.

 

 

За съжаление, във финалите на Олимпиадите могат да участват само учениците, които са получили определен брой точки в квалификационната фаза на Олимпиадите.

 

 

Резултатите от квалификационния кръг се обявяват след последния му ден. Резултатите от финалите ще бъдат обявени до две седмици след края на финалния кръг. Участниците ще бъдат информирани за резултатите си по имейл или на посочения при регистрацията телефонен номер. Резултатът ще бъде видим и в личния профил на участника на www.kingsolympiad.com

 

 

Да, жалби могат да се подават до два дни след обявяване на резултатите. Жалбата трябва да бъде мотивирана. В противен случай, организаторите запазват правото си да не я разгледат. След края на периода за обжалване се публикуват окончателните резултати от олимпиадите и таблици на класирането. Общите резултати подлежат на промяна по време на периода на обжалване.

 

 

Квалификационният кръг на олимпиадата е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТЕН и всички ученици от 1-8 клас могат да пробват участие в него! След запознаване със структурата, темите и формата на олимпийските задачи, участниците, отговорили на определен процент въпроси вярно, ще бъдат поканени да участват във финала и да се борят за наградите. Таксата за участие във финала е 20 лева. Таксата за участие е предназначена за покриване на административни разходи, подготовка на задачи, персонал и разходите за награден фонд.

 

 

Можете да намерите подробна информация за това как да направите плащане тук: плащане

 

Да, възможно е! Въведете своя имейл адрес в общия формуляр (на страницата www.kingsolympiad.com, като влезете с кода на участника) и ще можете да видите всички опции за плащане. Можете да изберете метода, който ви устройва по-долу (вкл. може да платите на касите на EasyPay на удобно за вас място).

 

 

 

Продължителността на олимпийските квалификационни кръгове е 35 минути (задачите се изпълняват онлайн);

Продължителността  на олимпийските финали е 1 час (задачите се изпълняват онлайн, задават се допълнителни задачи);

 

 

След успешно тестване на знанията си, участниците в КИНГС Ученически олимпиади ще имат възможността да получат следните награди:

I място - моментална камера;

II място - безжични слушалки;

III място - преносима тонколона.