Международно първенство и шампионат

 Международна Олимпиада Кингс

пролет 2024 година

 


Първи кръг

 


Международно квалификационно първенство

 

 

Първенството ще бъде организирано по предварително изготвен график. Първенството ще се проведе онлайн на нашия сайт и ще се осъществи дистанционно с помощта на видеонаблюдение чрез платформата Zoom, поради тази причина ще са Ви необходими компютър и камера. 

 

Комисията на Олимпиади Кингс ще разгледа Вашата анкета и ние ще се свържем с Вас посредством контактите, които сте предоставили в анкетата, за да потвърдим участието Ви.

Право на участие имат най-добрите ученици от България. Предметите, с които участниците ще се преборят, са:

Олимпиадата включва тестови задачи, както и въпроси с отворен отговор. Тези въпроси са под формата на есе в свободен стил (отворен въпрос), а в олимпиада по математика - обяснение на логиката на решаване на задачата и предоставяне на писмен отговор. Отворените отговори ще бъдат проверени само за участници, които са събрали еднакъв брой точки и не може да бъде определен победител.

 

Как да инсталирате Zoom?

 

 1.  След като изберете линка, ще се зареди страница за изтегляне на приложението.
 2.  Натиснете синия бутон “Download”, ако Вашата операционна система е 64 битова. Натиснете “Download 32-bit Client”, ако Вашата операционна система е 32 битова.
 3.  Изберете изтегления файл и изчакайте да се инсталира.
 4.  Ще получите информация от нас с име на потребител и парола, които може да са Ви необходими като данни за вход.

 

 

Как ще се проведе първенството?

 

 1.  Участниците ще трябва да влязат в платформата на Zoom в определен ден и час (линк за влизане в платформата ще бъде предоставен, но не по-късно от един ден преди провеждането на олимпиадата). 
 2.  Трябва да въведат информация за себе си, която да бъде написана с латински букви (своето име, фамилия и клас).
 3.  Необходимо е да се запознаят с правилата за провеждане на олимпиадата.
 4.  Отваряйки нова интернет страница, участниците влизат в профила си на нашия сайт и решават тест. Участниците трябва да знаят своите данни за вход (код на участник и парола). Препоръчваме на родителите да запишат тези данни на един лист и предварително да проверят дали участниците могат да влязат в профила си.
 5.  Участниците имат на разположение един час за решаване на теста.
 6.  След приключване на теста, участникът натиска бутона за край на теста и информира организатора за това с вдигане на ръка.

     

 

Правила на първенството

 

 1.  Всеки участник трябва да е включил своята камера и микрофон.
 2.  Когато олимпиадата започне, родители или други хора не могат да бъдат в стаята, в която е участникът. Ако бъде забелязано, че в стаята има други хора, участникът ще бъде дисквалифициран. Необходимо е участникът да информира организатора предварително, ако няма възможност да бъде сам в стаята.
 3.  Участник, който нарушава правилата, ще бъде дисквалифициран без предупреждение.
 4.  Участвайки в олимпиадата, участникът се съгласява с всички правила и се задължава да ги спазва.
 5.  Организаторът не носи отговорност за технически проблеми, възникнали по вина на участниците. Отговорност за тях носят самите участници и има вероятност тестът да не бъде признат при наличие на подобни обстоятелства. 

 

Всички участници ще получат сертификат, който ще засвидетелства, че са били част от учениците, които са получили възможност да представят България на предстоящия шампионат.

 

 

За участие в квалификационното първенство е определена такса за участие, която е предназначена за покриване на административни разходи, подготовка на задачи, награден фонд и други разходи.

 


Втори кръг

Международен финален шампионат

 

 

Победителите в квалификационното първенството ще станат част от отбора, който ще бъде представител на държавата по време на шампионата, който ще се проведе на територията на един от големите градове на България и ще бъде в присъствена форма, като участниците от всички държави ще присъстват заедно в онлайн среща. Събитието ще се проведе на английски език, но с участниците винаги ще има хора, говорещи български език, които ще помогнат на учениците, ако имат нужда от съдействие. Шампионатът ще бъде между няколко държави, които са България, Литва, Азербайджан и Индия.

 

                

 

Всяка държава ще отличи победители от своята държава по време на национално квалификационно първенство, които ще бъдат участници във финалния кръг. 

 

 

Спечелете диплома и купа!

 

 

Пожелаваме успех на всички участници! Нека най-добрите победят!

 

Важни дати:

Провеждане на квалификационно първенство - от 17 до 26 юни 2024 г.

Обявяване на резултати - 27 юни - 28 юни 2024 г.

Обявяване на класиране и победители - до 10 юли 2024 г.

Провеждане на Международен шампионат - след сформиране на националния отбор

 

Заявете участие за Международното квалификационно първенство!

 

  При наличие на предварително възникнали и спешни въпроси, моля да се свържете с нас на email: info@kingsolympiad.com.

Можете да се свържете с нас на следните телефони: 0897 520 590.