Какво трябва да знаете

Публикувано: 9 март 2022
Какво трябва да знаете

Какво трябва да знаете

В тази статия можете да се запознаете със цялата Ви нужна информация свързана с регистрацията на ученици и провеждането на квалификационния кръг, както и подготовката за финала. 


ФОРМАТА НА ОЛИМПИАДАТА


Олимпиадата Кингс се провежда по 4 предмета - математика, български език, английски език и човекът и природата за ученици от 1 до 8 клас. Въпросите в олимпиадата изцяло следват училищната програма.

След като се регистрирате като учител в рамките на 24 часа наш представител ще се свърже със вас и ще направи верификация на вашия профил. Веднага след верификацията ще можете да регистрирате учениците си.

1 седмица преди квалификационния кръг на олимпиадата в платформата ще бъдат качени подготовителни тестове. Подготовителните тестове за точен аналог на самата олимпиада.

 

Формата на олимпиадата:

Математика - 17 въпроса - 35 минути (тест)

Английски език - 40 въпроса - 35 минути (тест)

Български език - 40 въпроса - 35 минути (тест)

Човекът и природата - 40 въпроса - 35 минути (тест)

 

 


1. РЕГИСТРАЦИЯ НА УЧЕНИЦИ 


1.1.

След като влезете в профила си на KINGS учител, ще видите началната страница и опциите в нея. Щракнете върху бутона „Моите ученици“, за да започнете да регистрирате ученици или да редактирате вече регистрираните.

1.2.

За да регистрирате нови ученици, изберете бутона "+" за всеки предмет по който искате да регистрирате ученика. Системата ще поиска основна информация за ученика: име, телефонен номер. Моля, имайте предвид, че телефонният номер не може да се повторя за различни ученици. Кликнете върху „Потвърди“. Поздравления, добавихте ученик!

1.3. 

За да информирате KINGS, че ученик, регистриран за олимпиада през миналия срок, ще участва в квалификационния кръг и през този срок, просто го активирайте! Можете да активирате ученик, като го изберете в общия списък – трябва да изберете в коя(и) олимпиада(и) ученикът ще участва и щракнете върху „Активиране на избрани ученически профили“ в долната част на списъка.

2. ИЗБИРАНЕ НА ДАТА ЗА КВАЛИФИКАЦИОНИЯ КРЪГ

До всеки списък с предмети, в горната част на страницата, можете да видите малка таблица, информираща колко ученици са регистрирани/активирани за олимпиадата през този срок. Тук трябва също да изберете дата за квалификационния кръг. Моля, имайте предвид, че можете да изберете различни дати за всяка възрастова група.

 

3. КОД НА УЧАСТНИКА

Можете да видите и редактирате най-важната информация за всеки ученик в списъка. Не можете да редактирате само кода и паролата на участника. Първите шест цифри са кодът на участника, останалите пет са паролата. Това са данните за ученическия профил, които предоставяте на ученика, за да може да реши теста за квалификационен кръг на олимпиадата. Освен това ученикът вече няма нужда да се регистрира никъде, просто влиза с получената информация на www.kingsolympiad.com

 


ДЕНЯ НА ОЛИМПИАДАТА


 

- В деня преди олимпиадата препоръчваме на учителя или отговорното лице да провери компютърната зала или друго място, където ще се проведе олимпиадата, за да се увери, че всичко работи.

- Посочете местата за сядане на участниците (учениците от една и съща възрастова група не трябва да седят един до друг, ако е възможно).

 

- Разпределете кодове за авторизация на ученици, които системата автоматично генерира, когато учител регистрира деца. Учителят може да разпечата кодовете, като влезе в личния си профил на kingsolympiad.com Препоръчваме ви да разпространите кодовете за авторизация на учениците по-рано (с няколко дена), тъй като учениците ще могат да открият предварителни подготвителни тестове в профилите си. За целта, ученическите профили трябва да се активират в профила ви на KINGS учител.

 

- Продължителността на олимпиадата е 40 минути, препоръчваме Ви да информирате учениците за наближаващото начало на олимпиадата 15 минути предварително и 5 минути преди края на времето.

- Наблюдавайте учениците по време на олимпиадата, за да избегнете преписване и да отговаряте на всякакви въпроси, които могат да имат, които не са свързани с олимпиадата.

- Когато ученикът приключи с решаването на задачите, напомнете му да натисне бутона "Край на теста".

 

- След като завършите квалификационния тест, предоставете на ученика неговия/нейния код, тъй като той/тя ще му е необходим, за да влезе и да види резултата си лично.

 


СЛЕД КВАЛИФИКАЦИОННИЯ КРЪГ


 

След като преминете квалифиционния кръг успешно, ще можете да видите ученическите резултати в профила си. Ученици събрали достатъчно точки в квалификационния кръг ще бъдат поканени за участие във финала. Учителските точки, които събирате, ще бъдат размразени в зависимост от това колко ученици реално са участвали в квалификационния кръг. Броят точки ще се увеличи, ако в списъка има ученици който ще участват във финалния кръг. Моля, имайте предвид, че за да размените точките си за награди, най-малко четирима от учениците Ви трябва да участват във финала на Олимпиадата KINGS.

 

Финалите на KINGS се провеждат дистанционно на платформата www.kingсolympiad.com ОТ 9 МАЙ - 29 МАЙ. С дългогодишен опит в тестване на знания, създаване на полезно и интересно съдържание и развиване на мотивацията, ние насочихме всичките си усилия към разработването на финала на онлайн олимпиадата. за да запазим нашите олимпийски участници в безопасност и здраве в настоящата обстановка.

 

В края на пролетния срок ще можете да замените натрупаните точки за награди.