Въпроси и отговори за финалния кръг

Публикувано: 26 май 2022
Въпроси и отговори за финалния кръг

Въпроси и отговори за финалния кръг

1. Кой участва във финалния кръг на Олимпиадите Kings? 

До финалния кръг са допуснати всички участници от квалификационния етап, които са отговорили на поне 50% от въпросите на конктретната олимпиада вярно. 

2. Какво представлява тестът на  финалния кръг?

Продължителност на теста - 60 минути.
В последната допълнителна тестова задача ще трябва да въведете отговора на въпроса в свободна форма. В езиковите олимпиади това е есе, в тази по математика - обяснение на логиката на решаване на задачата. Не забравяйте, че тези задачи целят да покажат колко сте креативни!
По време на теста ще имате нужда от писалка и чернова, така че ги имайте до себе си. Доверете се на знанията си, не бързайте и ги проверете!
По време на теста силно препоръчваме да не използвате телефона си, да не си водите бележки, да решавате тестовете си сами, да не използвате записки, учебници или интернет!
След завършване на теста е необходимо да натиснете бутона „Край на теста“, в противен случай отговорите ви може да не бъдат запазени!

3. Кой ще получи грамоти?

ВСЕКИ, който участва във финалния кръг на олимпиадите, ще получи грамота за съответното място, на което се е класирал. Грамотите ще бъдат подготвени през лятото и в началото на новата учебна година учениците ще бъдат наградени в клас от преподавателите си. 

4. Какви са наградите и за кого?

Първите трима по процент верни отговори,  по всеки предмет и за всяка възрастова група ще получат специални грамоти, както и страхотни награди, а именно: 

1-во място: моментален фотоапарат 

2-ро място: безжични слушалки 

3-то място: преносима тонколона 

5. До кога можете да участвате? 

Олимпиадите Kings приключват на 31 май!

6. Как можете да участвате? 

Отидете на страницата  на  KINGS и щракнете върху бутона „Вход“, въведете данните  си  за вход (код на участник и парола);

Изберете секцията "Финал" в контролната лента  отляво;

Скролнете  надолу страницата и прочетете правилата на Олимпиадата!

Изберете във финала  на  кой олимпийски  предмет (английски  език, математика, човекът и природата и български език) искате да участвате и щракнете върху бутона „Решаване на финалния  тест“. *

След приключване на теста е необходимо да натиснете бутона "Край на теста", в противен случай отговорите  ви  може да не бъдат запазени!

* Ако все още не сте активирали участието си  в желания финал, натиснете бутона "Активиране на участие"!

7. Как да активирате участието си във финалите? 

Нужно е да заплатите таксата за участие от 20 лева, като ако участвате в олимпиади по повече от един предмет, получавате отстъпка: 

Плащането може да се извърши, като влезете в профила си, или директно от началната страница.

Изберете олимпиадите, в чиито финали искате да участвате и натиснете бутона "Плати".

Системата ще ви пренасочи към страницата на ePay, където можете да изберете между 4 начина за плащане: с банкова карта; микросметка ePay; плащане в брой на каса в офисите на easyPay; плащане по банка. 

Ако изберете опцията за плащане по банка, системата ви визуализира платежно нареждане с IBAN, на който трябва да наредите парите и код, който задължително трябва да посочите в основанието на плащането.