Регистрирайте се и участвайте в новия сезон!

Публикувано: 8 февруари 2023
Регистрирайте се и участвайте в новия сезон!

Регистрирайте се и участвайте в новия сезон!

Информация, която ще бъде полезна за учители и ученици, които ще участват в Олимпиади Кингс

 

Регистрация на учители

Учителят трябва да се регистрира. Регистрацията е безплатна и автоматично се създава профил на учител и  се начисляват 80 точки.  Всеки учител има личен мениджър, който ще му помага през цялото време.

Личен мениджър

 

Личният мениджър ще се свърже с учителя по имейл или телефон, в рамките на 2 дни след регистрацията  на  нашата платформа, за да потвърди въведената информация.

 

Регистрация на ученици

 

Регистрацията на учениците е безплатна. Учениците могат да се регистрират сами или от учителя. Учителят може да регистрира своите ученици, когато влезе в своя личен профил.  Един ученик може да бъде регистриран за участие по всички предмети от един профил. Уверете се, че ученикът има само един профил и решава тестовете от него. Щом учителят регистрира ученик, се създава профил на ученик, където той ще може:

         1.   да открие  подготвителни задачи и да се упражнява за предстоящите олимпиади;

         2.  да участва  на първи и втори кръг на Ученически Олимпиади Кингс.


Ученически Олимпиади Кингс
 

Първи кръг

Първият кръг ще се проведе  от 27 февруари  до  19  март 2023 година. Всеки ученик ще има възможност да направи теста в рамките на този период. Учениците могат да участват в олимпиадата  по всеки един предмет и в един и същ  ден, но ние препоръчваме да си направите почивка между тестовете, за да не повлияе това  на крайния резултат.

Тестът съдържа само затворени въпроси. Учениците разполагат с 1 час, за да направят теста  (за една олимпиада по един предмет).  Ученикът трябва да отговори правилно на поне 50% от въпросите, за да получи право на участие във втори кръг (финален кръг).

Ученикът ще трябва да използва личния си 6-цифрен код, за да провери резултата си (кодът се генерира, когато ученикът се регистрира/бъде регистриран и може да бъде намерен  в горния десен ъгъл на профила).

След обявяване на резултатите, учениците, които преминават към финала, получават електронни сертификати за участие в първия кръг, които могат да бъдат изтеглени от страницата с резултати.

 

Втори кръг (Финален кръг)

 

Втори кръг  започва от 27 март  и е достъпен до 13 април. Учениците имат възможност да решат теста в рамките на този период.  Този кръг е само за учениците, които са се справили  успешно с теста от първи  кръг.  Тестът съдържа както  затворени въпроси, така и отворени въпроси. Учениците разполагат с 1 час, за да направят теста  (за една олимпиада по един предмет).

Трети  кръг (Супер финал)

 

Трети  кръг  се провежда единствено, ако не може да бъде определен победител във финалния кръг. (има участници с равни резултати).  Тестът съдържа както  затворени въпроси, така и отворени въпроси.

 

Награди

 

Учениците, които са взели участие във финалния кръг, получават дипломи със съответната степен. Те ще бъдат изпратени до  техните училища.  Участниците, които са с най-високи резултати,  ще получат предметни награди.

 

* След първия кръг учениците получават онлайн сертификати за участие, а учителите получават допълнителни точки, които са замразени до участието на техните ученици във финалния кръг.