Международни олимпиади Кингс в България

Публикувано: 13 февруари 2023
Международни олимпиади Кингс в България

Международни олимпиади Кингс в България

Международни олимпиади Кингс в България

 

 Олимпиади Кингс е международна организация за провеждане на олимпиади. През 2022 година семейството на Олимпиади Кингс се увеличи и достигна 19 300 участници, както и 2 080 преподаватели. Осъществи се  и нов проект, който е озаглавен „Кралската Лига“ и в него се включиха 584 участника. Участниците в Лигата, които постигнаха добър резултат ще получат медали в началото на следващия сезон на проекта.

 Екипът на Кингс се стреми да улесни процеса на провеждане на олимпиади. Те дават възможност на всяко дете да получи признание за своите таланти и да придобие нов опит. Тестовете на Кингс съдържат както въпроси от тестови тип, така и въпроси с отворен отговор. Наличието на отворени отговори има за цел да стимулира участниците да разгърнат своя интелектуален потенциал.

 Учителският колектив от България представя сериозните си педагогически търсения чрез участие в Олимпиади Кингс. Те допринасят за организиране на олимпиадите и ние им помагаме в мисията да мотивират учениците си да достигнат по-високи нива на знания, както и да стимулираме участниците да се развиват в областите, които са най-интересни за тях.

 Олимпиадите се провеждат по 6 предмета, които са:  български език, математика, английски език, информатика, човекът и природата и логика. В близко бъдеще има изглед за увеличаване на броя на предметите, с цел предоставяне на по-богат избор за участниците.

 Ние предоставяме:

 

 • Изцяло онлайн провеждане на олимпиадите, което дава възможност за участие по всяко време и от всяко устройство.
 • Много удобна система за учителите, чрез която те могат да имат контрол върху резултатите на учениците си.
 • Безплатно участие в квалификационния (първи) кръг на олимпиадите.
 • Безплатни подготвителни материали за нашите олимпиади.
 • Дипломи и сертификати за всички участници.
 • Награди за най-талантливите участници.
 • Подаръчни ваучери за най-активните учители.
 • Проект (Кралската Лига), който се реализира два пъти годишно и в него участниците могат да спечелят медал, показвайки високо ниво на знания.
 • Контактен център, който е винаги готов да помогне на тези, които имат въпроси относно нашите олимпиади.

 

 Интересът към Олимпиади Кингс не намалява и днес. Ще се радваме, ако и Вие се присъедините към Олимпиади Кингс! Очакваме Ви през следващия сезон!

 Бихме искали да Ви запознаем с Романи Маркариани, който е директор на Олимпиади Кингс за България. Запознайте се и с Татяна Димитрова, която е заместник-директор. Те с удоволствие се съгласиха да дадат интервю!

 

Интервю с Романи Маркариани

 


Представете се накратко.

Здравейте! Моето име е Романи Маркариани. Аз съм един от съоснователите на Kings International. Ролята ми в компанията е оперативен мениджър и главен директор по приходите. Моята главна цел e да разширя нашата дейност в различни държави, да снабдя екипа с информацията, която му е нужна, да го подготвя за бъдещите проекти и да направя процеса на работа възможно най-лесен и удобен за всички.

 Накратко за моя професионален опит. Завърших Georgian American University в Грузия. Присъединих се към Kings преди около десет години и ръководех процесите в Литва и Полша. Щастлив съм, че сега работя и с България.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Според Вас с какво допринасят олимпиадите за учениците?

 Както всяка олимпиада, така и всяко състезание в света създава голяма мотивация за учениците, за да започнат да мислят „Добре. Трябва да сe развивам!“. Няма значение дали момичета и момчета са получили добри резултати от участието си в олимпиадата, това винаги е възможност те да станат по-силни.

 Както показва практиката, защото ние работим със стотици или хиляди ученици в различни държави, олимпиадите допринасят за развитието на учениците. Всички учители ни казват: „Обичаме Ви!“, защото те виждат колко по-мотивирани стават техните възпитаници, когато работят с нас. Преподавателите ни казват: „Голямо щастие е, когато учениците дойдат при нас и ни кажат, че искат да им помогнем, за да се справят по-добре!“. Те са доволни от този факт и това потвърждава, че ние правим добри неща, а не правим само бизнес!

 Участниците в нашите олимпиади получават награди, дипломи и стимул да не спират да се усъвършенстват, да учат все повече нови неща, да постигат все по-високи резултати и да стават все по-силни.

 

Какви са Вашите бъдещи планове, които са обвързани с Олимпиади Кингс?

 Моят личен стремеж е Кингс Олимпиади да се превърне в Кингс Обучение. Ние можем да обучаваме учениците, да им предоставяме учебни материали и да им помогнем да се развиват. Искам да им предоставим достъп до различни продукти със съдържание, което е предназначено за тяхното обучение. Като например лекции и платформа, която да им помогне в процеса на обучение. Да им предоставим не само национална олимпиада, но и международна. И като цяло да им помогнем да видят нови хоризонти, да посетят други държави и да се запознаят със свои чуждестранни връстници, които участват в нашите олимпиади.

 Искаме децата да почувстват силата, като си кажат „Аз мога да се справя по-добре!“ или „Аз мога да съм по-добър!“. Нашата цел не е да достигаме други бизнес цели, а да постигнем качество в образованието, качествени постижения и да дадем възможност на учениците да стават все по-добри заедно с нас.

 

Според Вас кое е най-ценното качество на Олимпиади Кингс в България?

 Ние стартирахме нашата дейност в България преди около една година и бяхме изненадани колко добре бяхме приети. Преди да решим да организираме състезания за България, бяхме видели, че вече има няколко олимпиади, които се провеждат в държавата, но не бяхме видели те да са постигнали големи резултати. Не бяхме видели голям брой участници и имахме съмнения за това дали учителите и учениците в България харесват такива състезания. Точно напротив, ние бяхме много изненадани, когато видяхме толкова голям интерес към нашите олимпиади. Повече от 1000 училища взеха участие през първия сезон. Това са почти половината от броя на училищата, които са в България. Страхотни цифри, които показаха, че участниците харесват нашето състезание и са очаквали нашата поява.

 Ние предоставяме безплатно участие в първия кръг на олимпиадите, защото искаме да дадем възможност на всички да проверят своите знания. Факта, че дори не искаме такса за участие в квалификационния кръг харесва на хората, защото всеки има възможност да се включи. За втория сезон на Олимпиади Кингс имахме повече от 50 000 регистрирали се ученици. Това ми дава голяма сила и увереност, че правим нещо добро.

 

Какво ще пожелаете на участниците в нашите олимпиади?

 Със сигурност, бих искал да им пожелая много успех, защото това е състезание и аз знам, че има много ученици, които искат да спечелят и ще им е необходим късмет. Искам да им кажа следните думи: „Понякога побеждаваме, а понякога се учим!“.

 Аз си спомням от моето детство, че съм участвал в много олимпиади. Аз губех много пъти преди да спечеля, но разбрах, че само ако не спирам да се опитвам и ако работя усърдно, ще постигна резултат. Имах съученици, които успяваха от първия път, но това нямаше значение за мен. Мислех в посока, че аз просто имам нужда от повече време за разлика от тях. Това е, продължавах да опитвам и в крайна сметка спечелих състезание, когато вече бях осми клас, а бях започнал да участвам в олимпиади още от пети клас. Поради тази причина искам да пожелая на всички ученици да не се отказват. Не се отказвайте и работете усърдно, защото по този начин Вие се развивате. Няма значение дали печелиш или губиш, това винаги дава ценен опит, който те прави по-силен.

 Не се отказвайте и денят ще дойде! Всичко е само въпрос на време!

 

Интервю с Татяна Димитрова

 


 Татяна Димитрова e заместник-директор на Кингс България. От малка посещава конференции, за да се научи как да разработва разнообразни проекти. Стартира своята кариера в Русия през 2001 г. като ръководител на проекти << Иновационно образование в Русия>>. През последните над 20 години преминава през редица технически и ръководни роли на няколко пазара. Завършила е специалност Мениджмънт на организациите в КЕМ ДУ, Русия. В университета е била активен участник в разработката на много проекти, спечелила е грамоти и е имала възможност да посети различни обучения, които са насочени към развитие на образованието.

 Има две страхотни деца, които допринасят за нейната мотивация да продължава да работи в сферата на образованието. В тази сфера  е повече от 15 години и вярва, че международната олимпиада ще предостави възможност на много деца да получат повече знания.

 

Според Вас с какво допринасят олимпиадите за учениците?

 Олимпиадите дават възможност на децата да обогатят знанията си и още от малки да се насочат към сферата, която представлява най-голям интерес за тях. Могат да добият ясна представа за наученото до момента и да получат обективна оценка за знанията си, които съпоставят с участниците не само от България, но и от чужбина. Участниците са по-заинтересовани от обучението си, тъй като възприемат олимпиадата като игра и имат конкуренция.

 

Какви са Вашите бъдещи планове, които са обвързани с Олимпиади Кингс?

 Моите бъдещи планове са да организираме олимпиада на международно ниво, която ще се състои на територията на други държави, където ще присъстват участници от България. Стремежът ми е да изградим дълготрайно приятелство с учители, ученици и техните родители, като създадем взаимно доверие едни към други.

 

Според Вас кое е най-ценното качество на Олимпиади Кингс в България?

Най-ценното качество на нашите олимпиади е, че те са достъпни за всички ученици, тъй като организираме безплатен първи кръг.  Ние предоставяме ексклузивни и интересни тестове, които са предоставени от чужбина и са анализирани от експерти в България.

 

Какво ще пожелаете на участниците в нашите олимпиади?

 Пожелавам на участниците винаги да вярват в себе си. Създавайте план за собственото си развитие, търсете и трупайте знания, които ще са ви необходими и за в бъдеще.

 

Как работи Кингс?

 Целта на КИНГС е ученикът да стане не обект, а субект!!! Той трябва да планира и управлява живота си от ранен етап на развитието си като личност!

 Кингс България е водеща организация в България, която създава условия за формиране на лидер, способен да взема нестандартни решения в един непрекъснато променящ се свят.

 Знаем, че основният инвестиционен проект в живота на всеки родител е неговото дете. Поради тази причина основният обект на внимание на Кингс България е УЧЕНИКА с неговите потребности и интереси. Разбираме, че поверявайки детето си на нас, Вие поверявате най-ценното.

 През 2012 г. Кингс отвори света на знанието за своите първи ученици в Грузия и Литва, а през 2022 г. в България.  За 10 години успяхме да интегрираме най-добрите световни образователни олимпиади в учебния процес.

 Кингс е уникална олимпиада, която отговаря на съвременните изисквания за организиране на олимпиади за обучение и стимулира децата да проявяват своите творчески заложби. Многостранното и хармонично развитие се осигурява чрез допълнително обучение, което е под формата на игра в нашите олимпиади. В нашите дистанционни  олимпиади  всеки може да намери своя любим предмет, нещо по свой вкус, да разшири кръгозора си и да открие нови таланти и способности. Кингс тясно си сътрудничи с университети от Литва, Грузия, Естония, Полша, като по този начин още веднъж потвърждава своето абсолютно лидерство!

 От Кингс България са избрани най-добрите експерти както от България, така и от Литва. Експертите са преподаватели с докторски степени и са професионалисти в своята област. Постиженията на експертите са засвидетелствани с много награди (награди от градски, регионални, международни конкурси и проекти в различни области). Нашите експерти са редовни участници в професионални педагогически конкурси.  Те  са победители и лауреати в конкурса за Учител на годината.

 Екипът на Кингс  е група  от съмишленици, състоящ се от най-добрите мениджъри, които формират образователната траектория за развитие на всеки ученик и изграждат индивидуална мотивационна програма чрез предоставяне на  информация по всеки един въпрос. Образователната траектория в олимпиади Кингс е изградена по такъв начин, че децата да проверяват знания си, да се учат, да си поставят цели и да постигат максимални резултати.

 Нашите тестове  са максимално насочени към изучаване на чужди езици и  международни образователни  програми, които се изучават и в други държави като Литва, Полша, Грузия и  Естония. Те са преведени и адаптирани към Българските училища и Българската образователна програма. Смятаме, че проверката на знания в Кингс под формата на олимпиади ще дадат нови знания, които ще помогнат при постъпване в чуждестранни училища и университети. За нас е важен  и образователният аспект на работата с учениците: формирането на техните основни универсални ценности, патриотичното възпитание и ориентирането им към успех, който да е в интерес на държавата и обществото.

 Изграждайки дългосрочни и стабилни партньорства с всяко българско училище, постигаме максимален ефект. Нашата цел е да направим щастливи всички  ученици  и техните семейства.

 Ние сме уверени в перспективите за прогресивно и непрекъснато развитие на Кингс България, изпълвайки организацията с нови конкурси и състезания за ученици. Даваме възможност за безплатно участие в първите кръгове от олимпиадите на всички ученици в България, без изключения. През 2022 година общия брой на участниците достигна 19 300, а 2 080 са активните учители, които се включиха в нашите олимпиади. Всички ученици получават сертификати, дипломи и награди. А учителите получават грамоти и подаръчни ваучери.

 Благодарим за активното участие на всички училища, образователни организации  и партньори в България. Особено сме благодарни на тези училища, които са участвали в олимпиадите най-активно.

 Прилагаме списък на тези училища:

 • 43 ОУ „Христо Смирненски“ в град София
 • Средно училище „Константин Петканов“ в град Бургас
 • ОУ „Добри Чинтулов“ в град Варна
 • СУ „Димитър Талев“ в град Добрич
 • 40 СУ „Луи Пастьор“ в град София

 Учители, които са били най-активни през 2022 година:

 • Г-жа Таня Атанасова, която е преподавател в Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ в град Бургас
 • Г-жа Марияна Иванова, която е преподавател в 43 ОУ „Христо Смирненски“ в град София
 • Г-жа Данка Михайлова, която е преподавател в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ в град Раднево
 • Г-жа Ваня Иванова, която е преподавател в НУ „Васил Левски“ в град Сливен
 • Г-жа Мария Керкелова, която е преподавател в СУ „Отец Паисий“ в град Куклен

 Ученици, които са достигнали най-висок бал в нашите олимпиади:

 • Радостина Борисова, която е ученичка в НГ за древни езици и култури „Свети Константин Кирил Философ“ в град София
 • Дара Генчева, която е ученичка в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ в град Варна
 • Катарджина Петрова, която е ученичка в ЧНУ „Селестен Френе“ в град Бургас
 • Иван Иванов, който е ученик в III ОУ „Доктор Иван Селимински“ в град Сливен
 • Никол Динева, която е ученичка в ОУ „П. Славейков“ в град Димитровград

 

 Имаме приятна изненада! Още през месец Януари проведохме Международна олимпиада по Английски език, която беше в дистанционна форма. Бяха избрани най-добрите ученици от  участниците в олимпиадата за есенния сезон в Литва и България. Състезанието беше безплатно за всички участници и е завършек на сезона за есен 2022.

 Учениците от България, които взеха участие:

 • Яман Сюлейман от 2 клас;
 • Джудит-Фатме Елис от 3 клас;
 • Теослав Кисьов от 4 клас;
 • Христо Геренов от 5 клас;
 • Карлос Мерлет от 6 клас;
 • Денислав Христов от 7 клас;
 • Цветелина Георгиева от 8 клас.

 Тази година се планират много изненади за училищата и учениците в България! Кингс идва в България и българските ученици ще посетят Полша заедно с придружител. Очаквайте новини,  подгответе се за изненадите и за  новите олимпиади през 2023 година!!!

Екипът на Кингс България допълни, че

 Олимпиадите стимулират учениците да получават повече знания и да мислят. Участвайки в състезания от този тип, децата показват своя състезателен дух, добиват самочувствие и се научават да мислят разчупено.

 Нашите олимпиади нямат аналог, тъй като не се провеждат само по един предмет. Те ще бъдат олимпиади на бъдещето, тъй като се провеждат дистанционно и тестовете са напълно достъпни от всяко устройство.

 Ние се стремим да мотивираме всички ученици да постигат по-високи резултати и повече успехи. Олимпиади Кингс винаги ще бъде запазена територия за най-знаещите и най-можещите.

 

 Екипът пожелава на учениците да бъдат все по-упорити, по-смели и да вярват в своите възможности!

 

 Едни от най-активните училища в България, чиито ученици взеха участие през тази година, са:

 

 

Град/Област

Първи и втори сезон 2022

Втори сезон 2022

Бургас

НБУ "Михаил Лъкатник",

ОУ "Елин Пелин",

ОУ "Христо Ботев",

СУ "Добри Чинтулов",

Карнобат - СУ "Христо Ботев".

Гр. Айтос - Средно училище "Никола Й. Вапцаров"

Ботевград

 

ОУ " Свети Свети Кирил и Методий"

Благоевград

Гоце Делчев - Трето ОУ "Братя Миладинови"

Брезница - СУ "Св. Св. Кирил и Методий",

Гоце Делчев - Второ ОУ ''Гоце Делчев'',

Неврокопска ПГ "Димитър Талев" и

Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Варна

НУ "Васил Левски",

ОУ "Йордан Йовков",

ОУ "Панайот Волов".

ОУ "Добри Чинтулов",

СУ "Гео Милев",

ЧСУ "Мария Монтесори",

Ветрино - СУ "Христо Ботев"

Велико Търново

Павликени - ОУ  „Св. Климент Охридски“,

П. Тръмбеш - СУ  „Ц. Церковски“

ОУ  „Св. Патриарх Евтимий“

Враца

СУ "Васил Кънчов"

 

Габрово

ОУ "Неофит Рилски" 

 

Добрич

СУ "Петко Рачов Славейков"

Ген. Тошево - СУ „Никола Йонков Вапцаров“

Куклен

 

СУ "Отец Паисий"

Кърджали

 

СУ “Йордан Йовков”

Кюстендил

 

НУ "Свети Климент Охридски",

Сапарева баня - ОУ "Христо Ботев"

Ловеч

ОУ "Васил Левски"

 

Монтана

 

Четвърто ОУ "Иван Вазов",

Лом - Второ ОУ "Константин Фотинов"

Перник

 

Брезник - СУ "Васил Левски"

Плевен

Левски - ОУ "Максим Горки"

 

Пловдив

ОУ "Княз Александър I",

СУ "Паисий Хилендарски",

Първомай - СУ "Проф. д-р Асен Златаров",

Съединение - НУ "Любен Каравелов"

Перущица - ОУ "Петър Бонев",

Първомай - НУ "Христо Ботев"

Пазарджик

СУ "Георги Брегов".

OУ "Проф. Иван Батаклиев",

НУ "Васил Левски"

Перник

ПМГ "Христо Смирненски"

Единадесето ОУ "Елин Пелин"

Русе

СУ "Възраждане"

Мартен - ОУ "Отец Паисий"

Силистра

СУ "Никола Й. Вапцаров"

 

София

137 СУ със засилено изучаване на чужди езици "Ангел Кънчев",

Владая - 86 ОУ "Св. Климент Охридски",

Самоков - ОУ "Митрополит Авксентий Велешки"

Етрополе - СУ "Христо Ясенов",

с. Горна Малина - СУ "Христо Ботев",

125 СУ "Проф. Боян Пенев",

156 ОУ "Васил Левски",

40 СУ "Луи Пастьор",

43 ОУ "Христо Смирненски",

92 ОУ "Димитър Талев",

Лозен - 201 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий",

НГДЕК "Свети Константин Кирил Философ",

Трето СОУ "Марин Дринов",

Частно СОУ по изкуства и чужди езици "Артис"

Сливен

СУ "Пейо Крачолов Яворов"

 

Стара Загора

СУ "Иван Вазов",

Раднево - ОУ "Свети Паисий Хилендарски"

Пето ОУ "Митьо Станев",

СУ "Васил Левски"

Търговище

Попово - ОУ „Никола  Йонков Вапцаров”

Попово - ОУ „Любен Каравелов” и

ОУ „Св. Климент Охридски”,

Трето ОУ "Петко Рачев Славейков"

Хасково

Димитровград - ОУ "П. Славейков" и

ОУ "Ал. Константинов",

Свиленград - СУ "Д-р П. Берон ",

ОУ "Св. Иван Рилски "

Харманли - НУ "Алеко Константинов" и

СУ "НЕОФИТ РИЛСКИ",

ОУ "Св. Кл. Охридски"

Шумен

Второ ОУ „Д-р Петър Берон”,

СУ “Трайко Симеонов”

Средно училище ” Панайот Волов”

Ямбол

 

Стралджа - СУ "Пейо Крачолов Яворов",

ОУ "Д-р Петър Берон",

ОУ "Любен Каравелов"