Регистрацията за новия сезон на Олимпиади Кингс започна!

Публикувано: 18 октомври 2023
Регистрацията за новия сезон на Олимпиади Кингс започна!

Регистрацията за новия сезон на Олимпиади Кингс започна!

Информация за учители и ученици, които ще участват в Олимпиади Кингс

 

Регистрация на учители

Учителят трябва да се регистрира. Регистрацията е безплатна и автоматично се създава профил на учител.  Всеки учител има личен мениджър, който ще му помага през цялото време.

Важно:  Ако вече имате профил на  нашия сайт   www.kingsolympiad.com, не е необходимо да се регистрирате отново. След като влезете в акаунта си, можете да активирате учениците, които вече сте регистрирали и да добавите нови, като по този начин ще ги регистрирате за участие в олимпиадите.

Личен мениджър

 

Личният мениджър ще се свърже с учителя чрез елeктронната  поща  или телефонен номер, в рамките на 2 дни след регистрацията  на  нашата платформа, за да потвърди въведената информация.

 

Регистрация на ученици

 

Регистрацията на учениците е безплатна. Учениците могат да се регистрират сами или от учителя. Учителят може да регистрира своите ученици, когато влезе в своя личен профил.  Един ученик може да бъде регистриран за участие по всички предмети от един профил. Уверете се, че ученикът има само един профил и решава тестовете от него.  Когато учителят регистрира ученик, се създава профил на участник, където той ще може:

         1.   да открие  подготвителни задачи и да се упражнява за предстоящите олимпиади;

         2.  да участва  на първи и втори кръг на Ученически Олимпиади Кингс.

 


Ученически Олимпиади Кингс
 

Първи безплатен кръг

Първият кръг ще се проведе  от 30 октомври до 12 ноември 2023 година. Всеки ученик ще има възможност да направи теста в рамките на този период. Учениците могат да участват в олимпиадата  по всеки един предмет и в един и същ  ден, но ние препоръчваме да си направите почивка между тестовете, за да не повлияе това  на крайния резултат.

Тестът съдържа само затворени въпроси. Учениците разполагат с 1 час, за да направят теста  (за една олимпиада по един предмет).  Ученикът трябва да отговори правилно на поне 50% от въпросите, за да получи право на участие във втори кръг (финален кръг).

Ученикът ще трябва да използва личния си 6-цифрен код, за да провери резултата си (кодът се генерира, когато ученикът се регистрира/бъде регистриран и може да бъде намерен  в горния десен ъгъл на профила).

След обявяване на резултатите, учениците, които преминават към финала, получават специално благодарствено писмо  за участието си в първия кръг.

 

Втори кръг (Финален кръг)

 

Вторият кръг  започва на 20 ноември и ще е достъпен до 3 декември.    Учениците имат възможност да решат теста в рамките на този период.  Този кръг е само за учениците, които са се справили  успешно с теста от първи  кръг.  Тестът съдържа както  затворени въпроси, така и отворени въпроси. Учениците разполагат с 1 час, за да направят теста  (за една олимпиада по един предмет).

Трети  кръг (Супер финал)

 

Трети  кръг  се провежда единствено, ако не може да бъде определен победител във финалния кръг. (има участници с равни резултати).  Тестът съдържа както  затворени въпроси, така и отворени въпроси.

 

Награди

 

Бихме искали да Ви съобщим, че наградният  фонд за новия сезон на Олимпиади Кингс е увеличен!   Награди ще получат не само победителите в своята възрастова група за страната, но и победителите от Активен  Клас. Активни са класовете, които наброяват повече от 15 ученика, които са регистрирани от един учител. Участниците, които са с най-високи резултати,  ще получат предметни награди. 

Учениците, които са взели участие във финалния кръг, получават дипломи със съответната степен. Те ще бъдат изпратени до  техните училища.  

 

* След първия кръг учениците получават специално благодарствено писмо за участие, а учителите получават допълнителни точки, които са замразени до участието на техните ученици във финалния кръг.